Dag 9 - Pure Cardio (Kondition)

Idag var det dags för det skönaste passet av alla, ren konditionsträning. Samma program som förra veckan med mycket konditionsövningar och få vattenpauser. Kändes riktigt bra idag under passet. Orken fanns där och jag tog ut mig till max. Om 50 dagar lär man kunna se resultat, annars vore det konstigt. Det här är riktigt bra träning med hög intensitet. Sen beror det ju också på en själv, hur mycket man vill kämpa och köra på. Men jag har gett mig fan på att till sommaren ska jag se bra ut utan t-shirt. Kanske t.o.m. den bästa kropp jag någonsin haft. Men det återstår att se. Fixade lite bilder nu så här 1 vecka efter start. Framifrån så syns inte så stor skillnad, kärlekshandtagen finns ju kvar.
Efter en vecka så ser det ut så här:
Vikt: 90,5 kg (Tappat 1,5 kg)
Kroppsfett i %: 17,1 % (första mätningen)
Framifrån vecka 2
Men från sidan ser man lite skillnad, magen har försvunnit in lite granna. Och eftersom bilden e tagen direkt efter träningspasset så ser man lite kontur på armarna utan att jag spänner =)

Och här har vi dagens lunch och middag =)
Min Lunch
Dagens kost ser ut som följande:
8:15 - Frukost, 4st mackor
11:30 - 2st BURN tabletter, 1st fiskoljetablett
13:15 - Lunch, Naturdiet, 1st banan (se bild)
14:30 - 1 kopp kaffe
18:30 - Naturdiet, 1st banan, 3st fullkornsskorpor, 2st BURN tabletter, 2st fiskoljetabletter
Det va det som erbjöds idag =)

P.S.

Bilder kommer eventuellt Tisdag kväll och lite uppdateringar om vikt m.m. ....

Dag 8 - Kondition & Styrka

Måndag.

Med träningsvärken borta och en pigg kropp så är det dags att kliva in i vecka 2 av programmet. Vecka 2 består av repetitioner av programmen från vecka 1 och idag var det Kondition & Styrka. Även fast jag kände mig pigg i kroppen så blev jag trött redan under uppvärmningen :P Men det var bara att bita ihop och köra på. Mycket kondition med snabba fötter. Jobbiga styrkeövningar, både statiska övningar som bränner satan och styrkeövningar som kör slut på en totalt. Speciellt jobbiga är armhävningarna som man ska röra sig i sidled samtidigt som man går ner och upp. Ganska dryga och suger musten ur en. Men men, vill man bli fin får man lida pin som dem säger, och det får jag verkligen göra ^^. Men målet är väl att iaf nästa vecka klara av dessa pass utan några som helst problem. Om vi går till dagens kost så såg det ut så här:

8:10 - Frukost, 3st mackor
12:45 - Lunch, Naturdiet, 2st BURN tabletter, 1st fiskoljetablett
14:30 - Mellanmål, 1st Banan, 3st fullkornsskorpor, 1 kopp kaffe
16:30 - Mellanmål, ½ baguette/macka med leverpastej, 1 kopp kaffe
18:30 - Middag, Naturdiet, 1st Banan, 2st Fullkornsskorpor, 1 kopp kaffe
22:50 - 1st Banan

Så såg denna dag ut, i och med att jag jobbar kväll denna vecka så ser kostschemat lite annorlunda ut, Slutar jobbet 22:50. CYA!

Dag 6 & 7 - Tidsbrist....

Dag 6 skulle inträffat i lördags och sen vilodag på söndagen: men jag kände att jag hade annat att göra på lördagen efter jobbet kl 3 så jag tänkte att jag flyttar dag 6 träningen till söndagen istället. Men söndagen blev lite hektiskt under dagen så jag tänkte att på kvällen blir nog bra att köra. Men eftersom min sambo gör samma träningsprogram och låg efter från fredagen så ville hon köra Konditionspasset först. Så jag satte mig och chilla framför datorn och väntade in henne. Efteråt när jag ville köra mitt pass så var det så klart nåt "bra" på tv. Så jag bestämde mig för att gå ut och löpa en timme istället. Kl 22:00 stack jag ut, det var ganska skönt väder ute. Blev en ren asfaltssträcka där jag körde mycket intervall mellan lyckstolparna, man tager vad man haver som dem säger. Stannade upp då och då och körde lite hoppövningar från dvd programmet. I slutänden blev det ett ganska hårt löppass som avlutades med en kilometerlång spurt in till hemmet. Väl hemma så körde jag 3xmax Sit Ups och 3x30 armhävningar. Löpasset tog nästan exakt en timme, kom in 22:55. Så nu har jag en ny bra bana att löpa ute. Kan ärligt säga att jag slarvat lite med kosten i helgen då det blev ett par öl i lördags till Unitedmatchen. Men fan, även om man tränar hårt så måste man fortfarande få leva, iaf på helgerna. Huvudsaken resultaten kommer i slutänden. Och jag har hållt på med träning hela mitt liv och viktnedgång har jag erfarenhet av från thaiboxningen där jag som mest gått ner 7 kilo på 1½ vecka (inte så hälsosamt). Men jag lägger upp helgens kost här så får ni bedöma själva.

Lördag: (jobbade till 15:00)
5:15 - frukost, 3st mackor, 2st BURN tabletter, 1st fiksoljetablett
8:30 - Frukost nr2, 2st ägg, 1st banan, 1 kopp kaffe
11:30 - Lunch, Naturdiet (måltidsersättning), 1st banan, 2st skorpor, 1 kopp kaffe
15:00 - Mellanmål, 1 st banan
18:15 - Middag,2st Lövbiff inrullad med philadelphiaost & pommes strips (ej friterade, utan i ugn), 1st öl 33cl
20:30 - 1st öl 33cl

Söndag:
8:10 - Frukost, 4st mackor (glömde tabletterna)
13:00 - Lunch, 1 kopp kaffe, Naturdiet, 2st BURN tabletter, 1st fiskoljetablett
18:00 - Middag,1½ portion Flygande Jakob med ris (kyckling, bacon och banan i en currysås)

Nu när jag ser vad jag skrivit så är det egentligen inte så dålig kost, är väl endast ölen som kanske inte riktigt passar in. Men det är ju inte så mycket alkohol i en öl som det är i ex. en grogg. Så nu känns det bättre när jag fick allt nedskrivet och såg vad jag fått i mig. Blev kanske en halv portion för mycket av Flygande Jakob, men det var bara så j-vla gott, ursäkta språket =), nej, det är måndag nu i skirvandets stund och jag börjar jobbet 14:30, dags att köra måndagspasset så återkommer jag med en uppdatering efter det eller ikväll efter jobbet. CYA!

Dag 5 - Pure Cardio

Tjena hej igen!
Som ni ser på rubriken på inlägget så var det ren kondition idag. Mycket snabba fötter och uthållighetsövningar. Det var ett lite kortare pass på 38 minuter men ack så jobbigt. Var rejält svettig efteråt. Mycket konditionsträning och få vilosekunder. Men jag känner att kroppen börjar svara bra träningen nu och jag orkar lite mer, känner mig lite piggare lixom. Va jäkligt taggad inför och under passet. Det börjar hända lite grann på vågen oxå. Från att ha startat på lite över 92kg så ligger jag nu nära 90kg. Nästan 2kg som försvunnit, men vi får se imorgon igen eftersom att det blev en öl och en liiiiten skål med ostbågar till filmen ikväll. Ska ta nya bilder och nytt midjemått på måndag och se om det hänt nåt där. Midjemåttet startade jag på 97cm, fast nu mätte jag inte vid midjan. Jag tog där jag var som bredast, alltså runt magen. kan ta midjemåttet sen när magen försvunnit lite granna =) Imorgon hoppar programmet tillbaka till det jag körde på första träningspasset, alltså Plyometric, Cardio & Circuit. Mycket hoppstyrkeövningar och kondition d.v.s. :P
Dagens kost:
5:15 - Frukost, 3st mackor, 2st BURN tabletter, 1st Fiskoljetablett, 1st c-vitamin brus
8:30 - Frukost nr2, 2st ägg, 1st banan, 1st kopp kaffe
11:30 - Lunch, Naturdiet, 1st banan, 2st fullkornsskorpor, 1st kopp kaffe
14:20 - 1st banan
16:15 - 1st Kycklingfilé
19:50 - Naturdiet
21:00 - 1st öl, en liten skål med ostbågar
Nu är det dags att hoppa i säng så man orkar med jobbet på en lördag, CYA!

Dag 4 - Cardio Recovery

Idag var det ett ganska skönt pass, Cardio Recovery. Ett sorts återhämtningspass med mycket strech och en del statiska övningar för benen som va skapligt jobbiga. Tänk er sitta i 90 grader mot väggen, fast utan väggen att luta kroppen mot. Dra åt helvete vad det brändes i benmusklerna. Och träningsvärken vägrar att ge mid sig. Varje gång jag typ ställer mig på tårna så känns det som att vaderna ska sprängas och att man har som en stor klump som att det är på väg att bli kramp, obehagligt. Det var meningen att jag skulle haft fotbollsträning också nu på kvällen, men min sambo skulle på föreläsning så jag fick vara med lillen =) Ska kompensera det med lite Sit Ups och armhävningar efte rjag skrivit klart detta inlägg. Imorgon däremot blir det lite hårdare igen så det var skönt med en lagom vilodag där jag också har varit ledigt från jobbet och sovit till halv 11 (kommer inte ihåg sist det hände)  =)
Dagens Kost:
10:35 - Frukost, 4st mackor, 2st BURN tabletter, 1st fiskoljetablett, Brustablett C-vitamin
15:15 - Mellanmål, Naturdiet Bar (måltidsbars)
15:30 - 2st BURN tabletter, 1st fiskoljetablett
17:20 - Middag, 4st Våfflor med grädde och sylt  =)
19:50 - Ett glas Pepsi Max, ca 0,3l
Som ni ser, inte allt för mycket i stackars magen, men eftersom det är våffeldagen så var jag bara tvungen att gotta till det. Nu ska jag avsluta dagen med lite Sit Ups och armhävningar så får vi se om jag lever imorgon, CYA!

Dag 3 - Kondition & Styrka + Fotbollsträning

Äntligen hemma från fotbollsträning och slå sig ner framför datorn och bara chilla. Idag blev det dubbla pass där jag börja med Workout Insanity programmet runt 19:45 och va klar 20:30. Sen var det raka vägen till fotbollsträningen som börja kl 21:00-22:15. Hade iaf en halvtimme på mig att vila där jag han få i mig en banan på väg till fotbollen. Dagens Insanity program innehöll styrka och kondition. Samma princip som tidigare, alltså intervall träning. Men lite annorlunda övningar idag för några andra muskelgrupper och sen kondition på det. De muskelgrupper som fick jobba mest idag var ben, axlar, triceps, vader och bröst och lite mage. Fan, att de lyckas få in så mycket i ett pass. Idag har jag varit lite piggare i kroppen, fortfarande en jädrans träningsvärk i vader och sätesmuskeln :P Men orka med hela passet på 45 min men som sagt, svettades en del. Sen iväg till fotboll direkt efter. Efter att hunnit få i mig en banan så kändes kroppen förvånandsvärt fräsh när jag kom dit. Körde på bra och sprang som en häst hela träningen. Sprang nog mest av alla. Var knappt så jag ville byta nån gång. Vet ej om det är BURN tabletterna som hjälper, står att dem ska vara uppiggande och göra så man orkar lite extra, eller om det bara var att jag va het idag. Ibland har man ju sina dagar =) får se hur det känns imorgon. Då blir det samma sak, Insanity på förmiddagen och fotboll på kvällen.
Och sen till dagens kost:
5:15 - Frukost, 1 macka, 1 tallrik fil, 2st BURN tabletter, 1 tablett fiskolja
8:30 - Frukost nr 2, 1 Banan, 2 ägg, 1 kopp kaffe med en sockerbit
11:30 - Lunch, Spaghetti & köttfärsås + 2 brödbitar
15:15 - En liten portion med ris och kyckling
18:15 - Ris och kyckling med citronsås
Vet ej om det är värt att skriva så mycket mer detaljerat då jag inte vet om alla orkar läsa allt som skrivs. Ska försöka hålla det på en lagom nivå. Men det är bara att hojta till om ni vill ha mer detaljerat eller mer kortfattat. Nej, nu blir det kika lite serier och sen sängen. CYA!

Dag 2 - Första riktiga träningspasset

Äntligen klar med första riktiga träningspasset, jag trodde det aldrig skulle ta slut. Ett 45 minuters max intervall träning kallad Plyometric Cardio Circuit, vilket innebär uthållighet i hoppstyrka typ. Många hoppövningar som är krävande för benen. Passet var uppdelat i 3 sektioner där varje sektion innehåller X antal övningar. Första sektionen var fem olika övningar, andra fyra och tredje 4. Man börjar med en övning och håller igång i ett lugnare tempo. Kör den i 30 sekunder sen byter man på en gång med den andra osv. Efter man kör alla övningar i 30 sekunder vardera så är det 1 minuts vila, sen börjar man om igen med samma övning fast snabbare, kör igenom alla fem, sen 1 minuts vila igen. Sen tredje gången så ska man köra alla övningar i maxtempo, alltså att göra så många elelr så snabbt du kan. Sektion två är samma sak, fast nya övningar osv. Kan säga att jag var bra trött redan efter första sektionen. Men det var bara att bita ihop och fortsätta köra. Men med 5 minuter kvar bland de sista övningarna gick jag i golvet, va helt slut och tröjan va skapligt blöt. Otrloigt krävande träningspass med mycket mjölksyra i benen. Hoppas jag kommer kunna gå imorgon :P
När det gäller dagens kost så har jag fått i mig till frukost 2 tabletter Burn (Ett fettförbränningspiller) och en tablett omega-3 (fiskolja) och fyra mackor på det. Vid kl. 9 blev det en banan och vid lunch en Naturdiet (måltidsersättning), 2 st skorpor 1 banan och en kopp kaffe med 1 sockerbit. 2 timmar efter lunch blev en till banan. Sen vid 4 så blev det en kopp kaffe och en godbit. Halv 7 så käka jag räksallad som middag. sen tränade jag vid 9 och käkade 1 dl havregrynsgröt efter träningen. Nej, nu är det dags att sova och vila ut och be för att INTE ha träningsvärk imorgon. Annars kan det bli en tuff dag :P   CYA!

DAG 1 - Nu är det igång

Nu är det igång. 60 dagars helvete som ska förändra min kropp till beach 2010. Har precis genom lidit första passet som var ett fystest för att se var man står. Meningen är att man efter 2 veckor ska göra samma fystest och se sina förbättringar. Kan säga så här att det var jääääkligt jobbigt och det är bara början. Själva träningsprogrammen ska vara ännu tuffar och mer intensivare, bara intervallträning rakt igenom. här kan ni se mitt träningsschema och fystestet. Fystestet är meningen att man ska göra så många man kan av varje övning på 1 minut. Jag har fyllt i mitt resultat efter första passet här. Kom ihåg att man bara har 1 minuts vila mellan varje övning, så mot slutet blir det bara jobbigare och jobbigare. Fystestet

Och för att vi alla ska se förändringen på kroppen så kommer här lite bilder före första passet
Framifrån, från sidan och framifrån spänner
Före första passet framifrån
Före från sidan
Före framifrån spänner

Om jag ska gå in lite detaljerat om passet så till en början kändes det lugnt. Körde ganska högt tempo då man ska göra så många reps som möjligt på 1 minut på varje övning. Det som kändes bäst var Switch Kicks och Power Knees. Två övningar som liknar mycket det som jag har från Thaiboxningen. Dem jobbigaste måste jag nog säga var Power Jumps och Suicide Jumps. Två grymt jobbiga övningar. De två sista övningar var mest jobbiga för att jag redan var trött och hade fått som små blåsor på stortåna. Nästa gång kommer jag ha gympaskor och inte vara barfota. Hur kändes det då när passet var över? hmmm.. bena va helt stumma, anfådd som fan och skapligt svettig. Själva passet i sig får en klar 10 av 10 möjliga. och nu när jag har börjat träna så måste man ju tänka på kosten oxå. Dra ner på kalorierna och få i sig lite proteiner och sånt där kroppen behöver. Jag började dagen med 4 st mackor innan jobbet. Eftersom jag har ett fysiskt krävande jobb så behöver jag energi för att orka jobba. lunchen var jag tvungen att hoppa för att jag gick tidigare från jobbet för att hinna till begravning. Efter begravningen var det fika och då serverades smörgåstårta kakor ect. tog en liten bit smörgåstårta och 2 koppar kaffe. Skippade edn extra biten smörgåstårta som erbjöds. Till middag blev det kyckling med ris och en dragonsås gjord på vatten och lite creme fraiche. Det är det jag har fått i mig idag iaf. Nej, nu äre dags att slå sig ner i soffan innan man ska ha möte med kudden. Sov gott på er! CYA



Fotbollsmatch idag!

Fan, e helt slut nu alltså. Vi hade träningsmatch kl 11 idag mot ett lag i ett par divisioner upp. Dagen till ära så fick jag lira vänsterback, då jag normalt är mittback, men kan även spela på högerkanten. Ett ungt lag med mycket fart och kondition som vi mötte. Men vi spelade jäkligt bra, speciellt i första där vi total dominera och skulle haft en 6-7 mål. Men istället så kommer motståndarlaget upp i ett ströanfall och får en billig frispark. dem slår in bollen, vår målvakt räddar, men styr den rakt ut. Deras spelare tar med sig bollen med handen och blinde Sverker till domare (inte hans riktiga namn) står och tittar på. Dem lägger enkelt in bollen till 1-0 och frustrationen är ett faktum. Tror inte jag svurit så j-vla mycket i mitt huvud förut. Men som sagt, vi spelade grymt bra i första, passningspelet var grymt på den fina konstgräsmattan. Vissa stunder gick den som på ett snöre ända fram till målchanserna. men bollfan ville inte in. hur gick det för mig då? gick sådär tycker jag. Fick slita som ett djur där på min kant. Bara i första halvlek så bytte dem in 3 spelare på min kant som skulle springa sönder mig. Men jag tycker inte dem kom nån vart. Var ett par inlägg dem fick till som gick långt förbi. Men jag fick springa en hel del. Andra halvlek skapade vi en hel del chanser igen men det var dem som gjorde 2-0 efter jag blivit uppsnurad till korvmojjen av en simpel Zlatan-fint. Men men, sånt som händer när man inte är i form. Överlag så tyckte jag att jag hängde med i tempot hela matchen, var väl sista 5-10 minuterna dem kom runt mig ett par gånger. Vårat lag i sig spelade jäkligt bra och hade det varit våran dag så hade vi haft 2 siffrigt, men nu fick vi se oss besgrade med 2-0 istället. Men spelet börjar komma och vi får bygga vidare till nästa match. Är ju ett par månader kvar till serien börjar. Lite vatten och en Naturdiet på det här så blire nog bra. Nu är det dags att kila iväg, CYA!

Workout Insanity

Nu är det fredag och bara helgen kvar till träningen börjar på allvar. Workout Insanity är en träningsform på DVD som är på 3 skivor. Med DVD'n följer en guide med kostråd på allt nyttigt du kan stoppa i dig och en massa recept. Du får även ett schema på 60 dagar som visar vilken träningsform på DVD'n du ska köra och vilka dagar du ska köra det. Så alla dagar förrutom söndagar är inbokade. Ganska skönt att få ett konkret schema som säger exakt vad man ska träna för nåt och vilken dag. Första träningsdagen startar med ett fystest på 40 minuter. Där du ska göra en olika övningar. På varje övning ska du göra så många reps du kan på 1 minut. Man får med en blankett att fylla i hur många man gör. Meningen med blanketten är att efter 15 dagar gör man ett nytt fystest och därefter se hur du förbättrat dig. Sedan kommer ytterligare 2st fystest längre in i programmet. Aja, vi får se hur det går. Ska lägga ut lite förebilder och bodyinfo här under helgen sen är det bara att köra igång. cya!

Inledning

Tjena!

Som ni kanske har sett så är mitt namn Christopher och jag är "born and raised" i Västerås. Bor med min sambo Maria och min underbara son Leon som snart blir 2 år. Jobbar som lagerarbetare på ICA lagret i Västerås sedan 1 ½ år tillbaka där jag jobbar 2-skift (varannan vecka dag/kväll). Anledningen till denna blogg är väl att skapa så mycket motivation som möjligt att komma igång med hårdträningen igen och få tillbaka matchvikten. Har alltid varit träningsnarkoman och hållt på med flera idrotter genom åren, men de idrotterna som följt mig stort sätt hela livet är fotboll, innebandy och nu på senare åren också kampsporten. När jag gick på gymnasiet hade jag som mest 16 träningspass i veckan i fotboll och innebandy. Men sedan var jag tvungen att välja fotbollen efter gymnasiet och det halverade träningen, vilket kanske var bra. Det va en period där på sommaren mellan 2:an och 3:an som jag var på väg att bli utbränd av all träning. Men träningen har följt mig hela livet och är en del av mig, men pga jobbet som jag fick direkt efter gymnasiet så har jag inte kunnat satsa för fullt på fotbollen. När jag var 21 så provade jag på Thaiboxning och blev fast. Jag kände att det var ett bra kompliment till fotbollen och började köra hårt där också. September 2008 bytte jag jobb till mitt nuvarande. i Juni 2008 fick jag min son Leon och med en son och 2-skift på jobbet så blir så klart träningen lidande. Man börjar prioritera andra saker i livet när ett barn kommer till världen. Jag klev ner några divisioner i fotbollen till ett kompisgäng och drog ner på träningen på thaiboxningen. Jobbar man 2-skift så har man bara varannan vecka som man kan träna. Och det är klart att man inte kan gå på alla träningar den veckan man jobbar dag heller. förra året i april vred jag till knät lite lätt i samband med en thaiboxningsmatch. Jag var tvungen att vila i 6 veckor efter det. Så det var egentligen där det började (viktuppgången). Efter att ha bantat ner mig inför matchen där jag gick ner 5 kilo på nån vecka så är ju risken att man går upp dem kilona fort om man inte håller igång. Så det senaste året har jag varit dålig med träningen samtidigt som jag inte haft den nyttigaste kosten, en chipspåse sitter ju aldrig fel så att säga =). Man kan säga att jag i snitt har tränat 2ggr/veckan. Vissa veckor mer och vissa mindre eller inte alls. Men matchvikten på 86 kilo jag hade inför matchen förra året är jag en bit ifrån nu. Som mest har jag varit uppe på 95 kg i vinter men är nu nere på 92 kg. Men nu är det dags att ta tagi i det här. När tiden inte räcker till allt man vill göra så får man börja leta andra alternativ. Nu har jag hittat en träningsform på DVD som heter Workout Insanity, vilken anses vara den hårdaste och mest intensiva träningsform som släppts på DVD. Skaparen bakom denna DVD är Shaun T, en känd tränings/tv- profil i USA. Han har gjort en del tränings dvd’er. Workout Insanity ska enligt Shaun T förändra din kropp makabert på 60 dagar. Och i.o.m. att semestern till Spanien är bokad i mitten på juni så blir det perfekt med denna träning. Beach 2010 lixom =). Sen är ju frågan om det stämmer, att man kan få en vältrimmad kropp med schyssta rutor på 60 dagar. Det är det som den här bloggen delvis kommer handla om. Jag kommer starta med träningen måndagen den 22 mars och kommer publicera bilder på hur kroppen ser ut innan, under och efter träningen. Daglig uppföljning med bilder, tankar och kommentarer. Jag kommer lägga till lite annan träning på sidan om såsom fotboll och lite extra styrke. Jag kommer även föra en matdagbok där jag skriver ner allt jag stoppar i mig under dagen. Första veckorna blir det inte mycket då det är meningen att jag ska tappa vikt. Jag ska försöka få med nån film då och då på nåt träningspass. För er som vill se hur denna träningsform ser ut så kan ni kika på klippet här på youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8 . Nej, nu ska jag fixa vidare på bloggsidan så allt är klart innan jag startar. Som sagt, måndag den 22 mars är det igång.

Träning på en helt ny nivå!

Denna sida kommer att starta Måndagen den 22 mars då jag ska genomgå ett träningsprogram på 60 dagar. Workout Insanity kallas det och är det hårdaste träningsformen som släppts på DVD. Uppföljning med bilder, texter och kommentarer kommer att publiceras varje dag. Mer info inom kort....

RSS 2.0